Magazin broj 683 - Erupcija motiva

ČAIR JE MESTO KOJE ĆE, VEROVATNO, ODREDITI PRVAKA SRBIJE

 

Erupcija motiva

 

 

 

 

 

 Piše: Vladimir Šoškić

 

 

Radnički želi u Evropu, Partizan da dođe na korak do titule, a Crvena zvezda da odbrani trofej. Motiva do neba, ali neko će morati i da posle meča u sredu bude tužan. Ponavljamo i ovde, mala je verovatnoća da u slučaju pobede/poraza Partizana, poslednje kolo odluči prvaka.

Zvezda je nedavno, verovatno više da bi motivisala Nišlije, nego da baš u tom trenutku plate, isplatila jednu ratu duga za Pankova (100.000 evra). I to je pošteno. Nema se tu šta prigovoriti bilo kome, premiranje ekipa u Španiji je dozvoljeno, što ne bi bilo i kod nas.
 
Dokle god se od nekog ne traži da izgubi ili odigra namerno nerešeno, nema potrebe da se neko ljuti. Sigurno je i da bi Partizan pribegao istim metodama da meč Radničkog sa Zvezdom odlučuje o
prvaku u posle dnjem kolu. Radnički nema problem sa suspendovanim, Saša Stojanović se žali na povredu prepona već neko vreme, ali se očekuje da posle nekoliko propuštenih duela zaigra. Admir Travančić svojevremeno nije prošao probu u Zvezdi, ali će se možda od njega i Nemanje Kojića, bivšeg špica Partizana, očekivati najviše.
 
Lucidni Bosanac kada se koncentriše na fudbal, zna da bude prava napast po odbranu rivala. Kojić je svojevremeno doneo pobedu crno-belima u posle dnjem minutu večitog derbija, a sada će biti najveća nada svih kojima je Zvezda na srcu.
 
- Radnički će u sredu svom snagom igrati na pobedu protiv Partizana. Igramo samo za sebe jer su nam bodovi neophodni za Evropu. Razmišljamo isključivo o našim ambicijama, a da li će to odgovarati ovima ili onima, to nas apsolutno ne zanima. Radnički uvek ide napobedu, to je parola novog rukovodstva i kod nas ne postoje kalkulacije. Najslađi scenario u poslednja dva kola bio bi da pobedimo Partizan i tako malo obradujemo zvezdaše, a onda da ih razočaramo na stadionu Zvezde u posledenjem kolu šampionata. Tvrdim da će Partizanu ovo gostovanje biti najteže u sezoni. Siguran
sam da im nije svejedno pred ovaj meč.
 
Oni će biti pod pritiskom jer im jedino pobeda odgovara. Partizanovi fudbaleri nisu mnogo veća klasa od ovih koji igraju u Radničkom, nisam siguran da će moći da se izbore s pritiskom. Ne strahujem od
Leonarda i Đurđevića, gledao sam ih protiv Voždovca u subotu i nisu se baš pokazali. Siguran sam da njih dvojica na Čairu neće postići gol. Jesam zvezdaš, priznajem, ali sada sam u Radničkom i
razmišljam kao navijač tog kluba. Pre svega ja sam borac za fudbal, da se svaka utakmica igra časno i pošteno, bez ikakvih kalkulacija - poručio je prvi čovek Nišlija Ivica Tončev pred meč.
 
Prava je šteta za Partizan što suspendovani Bojan Ostojić neće moći da pomogne timu. Filip Kljajić je zbog preloma takođe već neko vreme odsutan, a njegova zamena Nemanja Stevanović za sada nije ubedio nikoga da je materijal za crno-bele. Doduše, kikseve protiv Javora i Voždovca se nisu osvetili lideru na tabeli, ali... Marko Nikolić je dobio crveni protiv Voždovca, ali prema nekim najavama vodiće tim u Nišu.
 
Partizan vodi kuvara
 
Crno-beli imaju loše iskustvo sa nedavnim gostovanjem košarkaša u Nišu kada je došlo do trovanja hranom velikog broja igrača, kao i trenera Aleksandra Džikića. Iz predostrožnosti, ali i kontrole šta igrači jedu, Partizan vodi na ovo gostovanje kuvara i osobu koja će biti zadužena za nabavku namirnica. I prethodni put, početkom prošlog meseca, Beograđani su vodili u Niš kuvara iz Sportskog centra Zemunelo.
 
Stevanović se nudi BiH
 
- Poslednjih nekoliko meseci bio sam u drugom planu u Partizanu i, logično, nisam ni mogao da se nadam pozivu za reprezentaciju. Imam dvojno državljanstvo BiH i Srbije i bez problema mogu da nastupam za jednu od te dve reprezentacije, iako sam imao kontakte s još jednim nacionalnim timom sa prostora bivše Jugoslavije. Ne bih imao ništa protiv Baždarevićevog poziva, naravno, ukoliko ga odbranama u Partizanu zaslužim. U reprezentaciji BiH nastupa moj rođak Miroslav Stevanović i znam da se radi o izuzetno kvalitetnom timu, a nekoliko reprezentativaca sam upoznao - kazao je Stevanović za Dnevni avaz.