Magazin broj 647 - Vreme je da padne kanarinac
KOŠARKAŠI ZVEZDE POKUŠAĆE DA UČINE NEŠTO ŠTO NISU 17 GODINA PRETHODNI DUELI
 
 
Vreme je da padne kanarinac
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Piše: Vladimir Šoškić
 
 
Kako su završili 2016. godinu, tako su krenuli u 2017! Košarkaši Crvene zvezde su pobednički nastavili takmičenje u Evroligi. Posle Real Madrida i CSKA, pred izabranicima Dejana Radonjića, oružje je položio i Žalgiris u Kaunasu (77:61).
 
Mnogo vremena za slavlje nema, jer već u četvrtak u Beogradu gostuje Fenerbahče.
 
Turski klub nikako ne leži crveno-belima. Od 1999. godine i pobede Zvezde, ekipa iz Istanbula je zabeležila šest vezanih pobeda u evropskim takmičenjima nad srpskom ekipom. Usput je i dobila dve manje važne prijateljske utakmice.
 
Ipak, kada pobedite CSKA i Real, onda nema razloga ni da se plašite moćnog Fenera. Razloga za to je mnogo, a prvi i osnovni su česte oscilacije „kanarinaca”.
 
Od 6 poraza u 16 mečeva, Fener je 4 zabeležio na gostovanjima.
 
Mnogo toga u ekipi zavisi od individualnog raspoloženja Bobija Diksona, Ekipe Udoa i Luiđija Datomea.
 
U tim se vratio i Bogdan Bogdanović, koji je propustio prošli duel sa Zvezdom i još nekoliko u Evropi zbog povrede. Nikola Kalinić je dobio suspenziju u turskom šampionatu, ali ona, naravno, ne važi za Evroligu.
 
Ako se gleda statistika, Zvezda pre svega mora da zaustavi drugi napad Fenera, koji uglavnom obezbeđuju Udo i Jan Veseli.
 
Nema sumnje da će Čeh biti dočekan „na nož” zbog toga što je igrao u Partizanu, kao i Bogdanović i trener Obradović, dok se drugačiji doček sprema za Kalinića i Peru Antića.