Magazin broj 725 - Evroliga 2017/2018!

POČINJE NAJKVALITETNIJE EVROPSKO KLUPSKO TAKMIČENJE U KOŠARCI

 

Evroliga 2017/2018!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Piše: Vladimir Šoškić
 
 
 
U četvrtak počinje nova sezona Evrolige. Najbolje evropsko klupsko takmičenje još ove godine imaće 16 učesnika, dok se od sledeće čeka proširenje za još dva mesta, koje će pripasti Bajernu i prvaku Francuske.
 
Srpski šampion Crvena zvezda sa takmičenjem startuje u petak, a više o utakmici crveno-belih i Žalgirisa u Kaunasu, moći ćete da čitate u našem vikendizdanju.
 
Favorit, kao i prošle sezone, za osvajanje prestižnog takmičenja je Fenerbahče. Željko Obradović će pokušati da i 10. put pokori Evroligu. Moraće da to učini bez Bogdana Bogdanovića koji se preselio u
Sakramento Kingse. Još jedan reprezentativac Srbije, Miloš Teodosić će znanje koje poseduje ove sezone prezentovati američkim ljubiteljima košarke, dok je novi plej CSKA Serhio Rodrigez.
 
Pablo Laso je uspeo da zadrži Luku Dončića u Realu. Ambicije najtrofejnijeg kluba u ovom takmičenju su, takođe, da osvoji titulu. U Madrid je na poziciji centra od ove sezone Ognjen Kuzmić.
 
Ovde se, otprilike, završava priča o tri najveća favorita, ali ni za sekund nemojte smetnuti s uma Olimpijakos i Barselonu.
 
Uz tradiciju koju imaju, oba kluba poseduju izuzetno snažne timove. Barsi ne sme da se ponovi prošla sezona, kada je izgledala kao džak za udaranje, dok Pirejci maju nekoliko novih lica, uz starosedeoce Vasilisa Spanulisa, Jorgosa Printezisa, ali i našeg Nikolu Milutinova, koji je tokom priprema pokazao veliki napredak.
 
Što se tiče samih pravila prolaza dalje, ona se nisu menjala u odnosu na prošlu sezonu, prvih osam timova nastavlja takmičenje u TOP 8 fazi.