Magazin broj 793 - Kup prijateljstva

SOCCER UZ NAJBOLJE MLADE TIMOVE REGIONA I EVROPE

 

Kup prijateljstva

 

 

 

 

 

 Piše: Vladimir Šoškić

 

 

Najbolji mladi igrači iz zemlje i regiona i ove godine su na Zlatiboru. Igrači do 18 godina od 5. do 10. juna odmeriće snage na najlepšoj srpskoj visoravni. Takođe, vredno je istaći da će na istom mestu u toku turnira biti održan i 7. Međunarodni festival sportskog filma (7-10. jun). Na turniru će ukupno učestvovati 16 ekipa, koje će biti podeljene u četiri grupe.

– Veoma mi je drago što ćemo na Zlatiboru uspeti da spojimo kulturu i sport, dve delatnosti koje bi trebalo da budu od izuzetnog značaja za psihofizički razvoj svakog deteta. Upravo preko te dve delatnosti možemo da stvaramo pravi sistem vrednosti i tako usmerimo decu na pravi put. Zbog toga, mislim da Kup prijateljstva evropskih klubova predstavlja jednu veoma značajnu manifestaciju, čija je poruka zapravo mnogo važnija od samog takmičenja. A poruka turnira je jasna: Mi želimo da omogućimo mladim igračima da se druže, razmenjuju iskustva i stvore prijateljstva za čitav život. Zato sam presrećan što ćemo ugostiti toliki broj mladih ljudi ove godine na Zlatiboru i želeo bih da se zahvalim svima koji su prepoznali značaj turnira i koji su nam pomogli da realizujemo ceo projekat – rekao je Savo Milošević i potom dodao:

– Iskoristio bih ovu priliku da pozovem sve ljubitelje fudbala da dođu na Zlatibor od 5. do 10. juna, jer zaista verujem da će imati šta da vide. A već sada sa ponosom mogu da najavim da će premijernom izdanju Kupa prijateljstva evropskih klubova prisustvovati i veliki broj fudbalskih legendi iz celog regiona, kao što su Dragan Džajić, Dragan Stojković Piksi, Dejan Savićević, Branko Brnović, Vladimir Petrović Pižon i mnogi drugi – konstatovao je Milošević.

 

SOCCERBET.RS JEDAN JE OD SPONZORA OVOG TURNIRA

 

Takođe, prisutnima se obratio i Igor Miklja, generalni direktor Kupa prijateljstva evropskih klubova.

– Sve je počelo pre četiri godine kada je grupa entuzijasta rešila da organizuje turnir za najbolje klubove iz našeg regiona. Tako je nastao Turnir prijateljstva, koji je vremenom izrastao u prestižno takmičenje i koji je iz godine u godinu postajao sve popularniji. Zato smo ove godine odlučili da napravimo sledeći korak i da organizujemo prvi Kup prijateljstva evropskih klubova i podignemo lestvicu na još jedan viši nivo. Sam turnir je doživeo nekoliko bitnih promena, podignuta je starosna granica, pa će tako pravo učešća ove godine imati igrači do 18 godina. Takođe, smanjili smo broj klubova iz regiona na 10, s tim da se radi o najboljim fudbalskim klubovima sa naših prostora, a imam veliko zadovoljstvo da potvrdim učešće i 6 novih ekipa. Iz italijanske Serije A nam dolaze Torino, Udineze i SPAL, iz Španije stiže Espanjol, iz Turske dolazi Fenerbahče, dok je poslednji učesnik mađarski predstavnik Videoton. Kao što možete da vidite, imaćemo veoma jak sastav klubova i garantujem vam da u celom regionu ne postoji jači fudbalski turnir za ovaj uzrast. A ovo je tek početak.

Direktni prenosi utakmica biće emitovani na kanalima Sport kluba. Najbolje ekipe iz grupa izboriće plasman u polufinale.