Magazin broj 794 - Svetsko, a naše!
POSLEDNJA PROVERA SRPSKOG TIMA PRED MUNDIJAL
 
 
Svetsko, a naše!
 
 
 
 Piše: Vladimir Šoškić
 
 
SRBIJA NIKADA, NI ZA VREME BIVŠE JUGOSLAVIJE, NIJE IGRALA PROTIV BOLIVIJE
 
Selektor Mladen Krstajić je u nedelji za nama odredio 23 putnika za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Sa šireg spiska su otpali Mijat Gaćinović, Matija Nastasić, Nemanja Maksimović i Aleksandar Jovanović.
 
Nacija najviše vrti glavom u slučaju Gaćinovića, jer nikome nije jasno kako neko ko odigra odlično za Ajntraht i ko u reprezentaciji uvek pruža dobre igre, ne uspe da se nađe na spisku za Mundijal.
 
Zaista čudna odluka selektora koji ima i nekoliko debitanata u ovoj postavi.
 
Ipak, on je taj koji će odgovarati za eventualni uspeh ili neuspeh, tako da je to na njemu. Srbija protiv Bolivije igra finalnu proveru pred izazove koji nas čekaju protiv Kostarike, Švajcarske i Brazila. Bolivijci teško dolaze do Mundijala. Ni ovaj put se nisu kvalifikovali. Selektor Sesar Farijas protiv Amerikanaca nedavno nije ni vodio tim, jer je sa Strogenstom imao polufinale domaćeg takmičenja.
 
Bolivija je poražena od SAD (0:1), a na klupi je sedeo Eduardo Fentanes.
 
U timu je viđeno 11 novih igrača koji nikada ranije nisu oblačili dres sa nacionalnim grbom. Od poznatijih igrača, tu su bili samo Karlos Lampe, golman koji brani u Čileu, i defanzivac Hoze Sagredo.
 
Upravo su samo njih dvojica, od svih igrača koji su pozvani, učestvovali na poslednjem meču kvalifikacija ovog tima za Svetsko prvenstvo.